Gymnastiek- en Sportvereniging DOS Vreeland

Meisjes


De meiden van DOS Vreeland turnen in verschillende leeftijdsgroepen. Elke leeftijdsgroep doet oefeningen op eigen niveau. Tijdens de lessen worden verschillende toestellen gebruikt, zoals de balk, de brug, springtoestellen en de lange mat. Naast plezier, streven de meisjes naar perfectie en doen ze een aantal keer per jaar mee aan regionale wedstrijden.


Woensdag o.l.v. Nienke te Braak

17.00 – 18.00 turnen meisjes (vanaf 6 jaar)


Woensdag o.l.v. Eveline Dijkstra i.s.m. Nienke te Braak

18.00 – 20.00 turnen meisjes selectie*


Contributie: € 62,50 per halfjaar per persoon/per uur

* op uitnodiging


Turnkleding
Bij deelname aan wedstrijden is het DOS-turnpakje verplicht. Dit turnpakje is te bestellen via de website van Tema Turn en kost € 44,00.


Informatie selectieturnen meisjes

Meiden die meedoen aan het selectieturnen hebben minimaal 2 uur les per week, liever meer. Hieronder de linkjes naar video's om ook thuis te kunnen oefenen. De beelden geven inzicht in de oefeningen. De uitgeschreven tekst is leidend boven de videobeelden. De beelden moeten gezien worden ter informatie en ondersteuning bij het aanleren van de oefenstof.

INSTAP D2/ PRE INSTAP D2:
BrugBalkVloer
PUPIL 1 D3:
BalkVloer
PUPIL 2 D3:
BalkVloer
JEUGD 1 D3:
BalkVloer

Jongens


Sinds Epke de Olympische spelen won ,is de interesse in turnen bij jongens sterk toegenomen. Jongensturnen draait naast lenigheid vooral om kracht. We hebben diverse toestellen als sprong, brug, ringen, trampolines, en diverse matten. De les is verdeeld in leeftijdsgroepen. De jongens van DOS Vreeland doen jaarlijks mee aan meerdere regionale wedstrijden.Maandag o.l.v. Vincent Stapper

16.30 – 17.30 turnen jongens 1
17.30 – 18.30 turnen jongens 2 + selectietraining*
18.30 – 19.30 turnen jongens selectietraining* 

 

Contributie: € 62,50 per halfjaar per persoon/per uur


* op uitnodigingTurnkleding
Bij deelname aan wedstrijden is het DOS-turnpakje verplicht. Dit turnpakje is te bestellen via de website van Tema Turn (http://www.tt-gymnastics.nl/turnkleding-heren/turnkleding-heren-lycra/turnpak-heren-b45.html). 
De witte spanbroek (B60) kost € 42,00, de shorts marine (B51) kost € 15,00 en het turnpak (B45) kost €36,00.


Informatie selectieturnen jongens
Jongens die meedoen aan het selectieturnen, hebben minimaal 2 uur les per week. Hieronder de linkjes naar de oefenstof van niveau 11-15 om ook thuis te kunnen oefenen. 

Extra activiteiten bij het turnen

3/4 kamp: Met groepjes van vier of zes talentvolle en enthousiaste kinderen doen wij jaarlijks mee met de 3- of 4-kamp tegen andere verenigingen. De wedstrijden vinden plaats ergens in de provincie Utrecht (zie agenda bij actueel)


Onderlinge wedstrijdJaarlijks organiseren we een onderlinge wedstrijd bij het turnen, waarin zowel de kleuters, als de jongens en de meiden laten zien wat zij hebben geleerd.